Over CCC ยป Truus Eekhof

 

Graag wil ik mij in het kort aan u voorstellen: Mijn naam is Truus Eekhof, Master in Kwaliteitsmanagement, coach in het begeleiden van ISO 9001, ZKN/VMS, ISO 13485, NEN 7510 en ISO 27001-trajecten. Zie voor meer detail mijn CV.

 

Van origine ben ik wiskundedocent (1983). Na enkele jaren voor de klas te hebben gestaan ben ik in de automatisering gestapt. Als informatie-analyst was ik betrokken bij het opzetten van politiesoftware (1988 - 1995). Mijn belangrijkste taak was goed naar de klanten (diverse korpsen) te luisteren. Hoe verlopen processen, om welke gegevens gaat het en hoe kunnen we deze het beste automatiseren? Hier kwam ik voor het eerst in aanraking met kwaliteitsmanagement: het softwarebedrijf waar ik voor werkte behaalde namelijk als eerste softwarebedrijf het ISO 9001-certificaat. Mijn belangstelling was gewekt.

 

Toen ik een aanbod kreeg om Kwaliteitsmanager (1995 - 2000) te worden van een medisch bedrijf, hoefde ik niet lang na te denken. Samen met het bedrijf hebben we een kwaliteitsmanagementsysteem opgezet dat voldeed aan de ISO 9001-norm.

 

Kwaliteit- en informatieveiligheid bleven mij boeien en in 2000 heb ik de stap gewaagd en ben ik mijn eigen bedrijf gestart: Company Care Consultancy. Mijn core business bestaat uit het adviseren en coachen van organisaties bij het opzetten van kwaliteits-, cliëntveiligheid- en informateveiligheidssystemen. Dit is wat ik elke dag, nu al 17 jaar lang, met plezier doe: samen met de klant kijken naar de organisatie en onderzoeken welke risico's er zijn, welke efficiëntieslagen gemaakt kunnen worden en welke maatregelen daarvoor essentieel zijn.